francis de jongeVanaf april 2015 hebben wij Francis de Jonge bereid gevonden ons koor te dirigeren.

 25 jaar geleden begon Francis de Jonge haar muzikale carrière als zangeres bij het barbershopkoor de Sea Sound Singers uit Vlissingen o.l.v. Rob van der Meule. Door bij deze zangpedagoog meerdere jaren privé-zanglessen te volgen werden haar zangkwaliteiten steeds beter. Ze heeft de oprichting en eerste 5 jaar meegemaakt als zangeres van het bekende koor A-58. Ook dit o.l.v. Rob van der Meule.

Bij de Sea Sound Singers, op dat moment onder leiding van Don Henken, vervulde zij de functie van assistent-dirigent. Zo begon ook haar dirigentschap vastere vorm te krijgen. 

In 2002 werd Francis gevraagd om dirigente te worden van het 55+ dameskoor Binaeh Zuuver wat ze mede heeft opgestart en wat nu dus al meer dan 13 jaar onder haar leiding staat. Tevens heeft ze gedurende 6 jaar als dirigente gefunctioneerd bij het barbershopkoor de Goose City Singers uit Goes. Om zich verder in de koordirectie te ontwikkelen heeft ze een 3-jarige dirigentenopleiding gevolgd bij de barbershoporganisatie Holland Harmony.

Dat deze activiteiten als dirigente haar zangcarrière  niet in de weg stonden, blijkt wel uit het feit dat ze hiernaast gedurende 8 jaar de leadzangeres is geweest van het barbershopkwartet Knock on Wood. Momenteel vormt ze samen met pianiste Lenie Stockman het duo Toen en Nu, waar Francis de zang voor haar rekening neemt. 

Door de vele optredens in Nederland, maar ook in het buitenland (Engeland, Ierland, Zweden, Duitsland en Oostenrijk) hebben we met Francis een zeer ervaren en deskundig dirigente aan ons popkoor kunnen verbinden.

Bezoekers

Today6
Yesterday28
This week170
This month880
Total127863

zaterdag 24 maart 2018